Prima zi de scoala

05.09.2022 08:39

Dragi părinți și copii, stimați colegi, onorată audiență,

Ne aflăm la un nou început, plini de speranță, plini de energie, plini de gânduri bune. Vacanța a plecat iute, iar noi suntem aici, în curtea școlii în care și noi am fost altădată elevi plini de emoție. Este școala noastră, școala mult iubită și respectată.

Dragi elevi, școala așteaptă de la voi responsabilitate! Totodată aici este locul în care voi veți învăța să vă deschideți aripile, să vă lărgiți orizonturile, să prindeți încredere în puterile voastre și în capacitatea voastră de a progresa.Nu trebuie să priviți școala ca pe un loc negativ, ea se dorește a fi prietenoasă și caldă, aici lucrul în echipă trebuie să fie la el acasă, coordonat de fiecare cadru didactic care vă va intra pe ușa clasei. Dragi părinți, așteptăm de la dumneavostră să fiți în continuare partenerul nostru în educație, căci școala are nevoie de părinți implicați și lucizi, care să ne sprijine în rezolvarea problemelor, atunci când acestea apar, care să înțeleagă că dialogul este necesar și își va dovedi cu siguranță eficiența în educația copilului dumneavoastră.

Dragi colegi, școala în care activăm trebuie să fie performantă și eficientă, altfel nu își justifică existența. Dumneavoastră sunteți garantul seriozității și al calității, căci am spus-o mereu și o voi repeta ori de câte ori am ocazia: există calitate, chiar dacă suntem o școală din mediul rural, iar rezultatele o arată an de an, atât la examenele de Evaluare Națională, cât și în concursurile la care participați și de la care vă întoarceți mai mereu cu premii. Elevii trebuie să vadă în noi OMUL pe care se pot baza, căruia îi pot spune orice, fără teamă, cu încrederea că împreună vom găsi o soluție. Aristotel spunea despre educație că reprezintă „un ornament în vremuri de prosperitate şi un refugiu în vremuri de restrişte”.

Haideți ca împreună să facem ca educația care se naște în această comună, la care contribuie și școala din plin, să fie liniștea noastră din viața de zi cu zi.Anul acesta școlar să fie încărcat cu bucurii și reușite, pe măsura muncii fiecăruia dintre noi!

Vă mulțumesc!

Director: Prof. Zaman Catalin Mihai